Kalligraferen

Wil jij kalligraferen leren?


Dat kan. Bij voldoende belangstelling is het mogelijk om een cursus kalligrafie te volgen in mijn studio in Peize (6 km vanaf Groningen) zoals bijvoorbeeld een Basiscursus Kalligraferen of en een Kalligrafiecursus voor gevorderdenEventueel kunnen er ook verschillende workshops gevolgd worden. Zie voor de cursusmogelijkheden ook het submenu.

Cursussen worden tweewekelijks gegeven (tenzij anders vermeld) in groepjes van maximaal vier personen. Zo is er voor iedereen voldoende aandacht en kan er gewerkt worden in een ongedwongen en gezellige sfeer.

De edele kunst van het schoonschrijven

Kalligrafie wordt ook wel de edele kunst van het schoonschrijven genoemd. Deze schrijfkunst oogst bij velen bewondering door zijn prachtige sierlijke vormen.
Een zelf gekalligrafeerde kaart naar iemand sturen, is altijd een bijzonder en persoonlijk cadeau. Iedereen kan deze ontspannende manier van schoonschrijven leren.
Er zijn geen bijzondere gaven of talenten voor vereist. Het is meer een zaak van oefenen en doorzettingsvermogen, want zoals het spreekwoord zegt: oefening baart kunst!

 

Ontspannend

Kalligraferen werkt zeer ontspannend en mindful en is pure creativiteit gecombineerd met plezier en fantasie. Kalligrafie is kunst en traditie tegelijk en maakt elke tekst bijzonder.
Voor meer informatie over nieuwe cursusdata of als je andere vragen hebt over de cursussen, of speciale wensen hebt voor bijvoorbeeld een workshop,
vul het contactformulier in en ik neem contact met je op.

 

Bekijk hier de video voor een impressie van de werkwijze 
(video: Lisanne van Bergen)


Powered by webXpress