Kalligraferen

Wil jij kalligraferen leren?


Dat kan. Bij voldoende belangstelling is het mogelijk om een cursus kalligrafie te volgen in mijn studio in Peize (6 km vanaf Groningen) zoals bijvoorbeeld een Basiscursus Kalligraferen of een Kalligrafiecursus voor gevorderden. Ook geef ik verschillende workshops. Zie voor de cursusmogelijkheden ook het submenu.

Cursussen worden in groepjes van maximaal vier personen gegeven. Zo is er voor iedereen voldoende aandacht en kan er gewerkt worden in een ongedwongen en gezellige sfeer.

De edele kunst van het schoonschrijven

Kalligrafie wordt ook wel de edele kunst van het schoonschrijven genoemd. Was het kalligraferen vroeger voorbehouden aan monniken (wie kent niet de uitdrukking 'monnikenwerk'), tegenwoordig kan iedereen het kalligraferen leren. Deze schrijfkunst oogst bij velen bewondering door zijn prachtige sierlijke vormen. Een mooie gekalligrafeerde kaart naar iemand sturen, is altijd een bijzonder en persoonlijk cadeau. Leuk om te maken, heel leuk om te ontvangen!

Iedereen kan deze ontspannende manier van schoonschrijven leren. Er zijn geen bijzondere gaven of talenten voor vereist. Het is meer een zaak van oefenen en doorzettingsvermogen, want zoals het spreekwoord zegt: oefening baart kunst!

 
Ontspannend

Kalligraferen werkt zeer ontspannend en mindful en is pure creativiteit gecombineerd met plezier en fantasie. Kalligrafie is kunst en traditie tegelijk en maakt elke tekst bijzonder.
Voor meer informatie over nieuwe cursusdata, vragen over de cursussen, of als je speciale wensen hebt voor bijvoorbeeld een workshop,
vul het contactformulier in en ik neem contact met je op.

Wil je op de hoogte gehouden worden van de nieuwe cursusdata? Stuur dan een mail naar kalligraferen@home.nl 


                                                
Bekijk hier de video 
voor een impressie 
van de werkwijze 
(video: Lisanne van Bergen)


Powered by webXpress